παρακολουθηση κινητου Ναι, οι μαραθώνιοι στην πραγματικότητα ξεκίνησαν στην πόλη του Μαραθώνα. Ο πρώτος μαραθώνιος στην ιστορία ξεκίνησε από το Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα το 490 π.Χ. και εξιστορείται στο μύθο του......

Στην αφή της φλόγας στο Μαραθώνιο του Τορόντο ο δήμαρχος Μαραθώνα παρακολουθηση κινητου Ελληνικούς χορούς και μουσικές παραστάσεις απόλαυσαν οι επισκέπτες της εκδήλωσης
Ναι, οι μαραθώνιοι στην πραγματικότητα ξεκίνησαν στην πόλη του Μαραθώνα. Ο πρώτος μαραθώνιος στην ιστορία ξεκίνησε από το Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα το 490 π.Χ. και εξιστορείται στο μύθο του Φειδιππίδη. Ο πρώτος οργανωμένος μαραθώνιος έλαβε χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896.

Όσον αφορά το Μαραθώνιο του Τορόντο «Scotiabank Toronto Waterfront Marathon», ξεκίνησε χθες στην GreekTown όταν ο δήμαρχος του Μαραθώνα, Ελλάδος -- Ιορθάνης Λουίζος -- συμμετείχε σε μια συμβολική Λαμπαδηδρομία και Αφή της Φλόγας. Οι επισκέπτες επίσης απόλαυσαν παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς καθώς και μουσικές παραστάσεις.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την GreekTown on the Danforth BIA και τον Πρόεδρό της Κωνσταντίνο Βοϊδονικόλα, καθώς και τη Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Φραγγ? ΕλλάδαΕλλάδας: Αξιότιμος Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο Κος Αντώνης Αρ Τεμάκης: Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, ο Κος Alan Brookes: Διευθυντής του Μαραθωνίου Scotiabank Toronto Waterfront Marathon, ευρεση τηλεφωνου απο ονομα και ο Κος Kyle McNamara: Ανώτερος Αντιπρόεδρος, ευρεση κινητου αριθμου Scotiabank.

Φέτος, η Φλόγα του Μαραθωνίου γιορτάζει την 2.504η επέ ΤΕΙο της Μάχης του Μαραθώνα. Το 2007, η «Φλόγα του Μαραθωνίου» καθιερώθηκε να καίει ως σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης και να διαδίδει τα ιδεώδη του Μαραθωνίου σε όλο τον κόσμο - το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και της προώθησης της συμμετοχής στον αθλητισμό ως τρόπο ζωής. Ως θεματοφύλακες, ο ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων), τηλεφωνο αντιστροφη αναζητηση ο Δήμος του Μαραθώνα και η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων καθιέρωσαν ένα πρόγραμμα ανταλλαγής της «Φλόγας του Μαραθωνίου» με άλλες πόλεις που οργανώνουν μεγάλους διεθνείς μαραθωνίους. Το Τορόντο είναι υπερήφανο να συγκαταλέγεται στις ανακηρυχθείσες πόλεις-εταίρους. Η Φλόγα μεταφέρει το πνεύμα, τις αξίες και τα ιδανικά του Μαραθώνιου Κινήματος στο Μαραθώνιο του Τορόντο «Scotiabank Toronto Waterfront Marathon», που έλαβε χώρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013.

Ο Μαραθώνιος και ο Μύθος του Φειδιππίδη

Ένας γενναίος Αθηναίος οπλίτης-αγγελιοφόρος ονομαζόμενος Φειδιππίδης έτρεξε τον πρώτο «Μαραθώνιο δρόμο» στην ιστορία το 490 π.Χ. Έτρεξε 40 χιλιόμετρα από το πεδίο μάχης στο Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα, φέρνοντας νέα της ξακουστής νίκης των Ελλήνων. Επρόκειτο για μια ιστορική νίκη ενάντια σε ανυπέρβλητα εμπόδια, όπου 10.000 ηρωικοί Αθηναίοι νίκησαν ένα στρατό των Περσών από 150.000 άνδρες. Η μύθος θέλει τον Φειδιππίδη να φθάνει στην Αθήνα, να αναφωνεί «Νενικήκαμεν» («Νικήσαμε»), και στη συνέχεια να πεθαίνει από εξάντληση.

Η Μάχη του Μαραθώνα είναι μία από τις πιο υπερήφανες στιγμές στην ΕλλάδαΕλλάδας. Οι δυνάμεις των Αθηναίων και των Πλαταιών νίκησαν τους Πέρσες για πρώτη φορά στην ξηρά. Η νίκη αυτή τούς γέμισε με πίστη στο πεπρωμένο τους να αντέξουν για τρεις αιώνες, κατά τη διάρκεια των οποίων γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός. Λέγεται ότι μια ήττα των Αθηναίων σε αυτήν τη μάχη θα μπορούσε εύκολα να έχει αλλάξει το ρου της ιστορίας.

Είκοσι τέσσερις αιώνες αργότερα, ποιητές, καλλιτέχνες και η ίδρυση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ενδυνάμωσαν το μύθο του Φειδιππίδη και του μαραθωνίου, και ξεκίνησαν τη μεταμόρφωσή τους σε ένα από τα πιο σημαντικά μαζικά κινήματα στον κόσμο σήμερα. Το 1869, ο Γάλλος ζωγράφος και σκιτσογράφος, Luc-Olivier Merson απεικόνισε την άφιξη του Φειδιππίδη στην Αθήνα και τη διακήρυξη της νίκης σε έναν δυνατό, ρομαντικό πίνακα. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Άγγλος Robert Browning συνέχισε να χτίζει τον ηρωικό μύθο στο ποίημά του, «Φειδιππίδης»:

Η καθιέρωση της εκδήλωσης του «Μαραθωνίου» και του μύθου του Φειδιππίδη ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων, αναζήτηση με αριθμο ο Γάλλος ιστορικός Michele Breal πρό ΤΕΙνε την ανα παράσταση του θρυλικού δρόμου του Φειδιππίδη σε μια εκδήλωση που θα αποτελούσε δοκιμασία για την ανθρώπινη αντοχή. Προσφέρθηκε ακόμα να θεσπίσει ένα ασημένιο τρόπαιο για το νικητή. Ο Βαρώνος Pierre de Coubertin, ονομα κατοχου κινητου τηλεφωνου η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημιουργία των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, και ο Δημήτριος Βικέλας, ο Έλληνας λόγιος και πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτ ροπής (ΔΟΕ) από το 1894 μέχρι το 1896, υιοθέτησαν την ιδέα με ενθουσιασμό. Ο μύθος του Αθηναίου οπλίτη-δρομέα-αγγελιοφόρου τιμήθηκε έτσι με έναν αγώνα δρόμου 40 χιλιομέτρων από τη γέφυρα του Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο Ολυμπιακό Στάδιο στην Αθήνα.

Αυτός ο αγώνας Μαραθωνίου που οργανώθηκε για πρώτη φορά έλαβε χώρα στις 10 Απριλίου, ως το «τελικό, κορυφαίο γεγονός» των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Η διοργανώτρια χώρα ήταν εκστασιασμένη όταν ο Έλληνας νεροκουβαλητής, Σπύρος Λούης, τερμάτισε νικητής με 2 ώρες, ευρεση τηλεφωνου κινητου 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα - και ο μαραθώνιος καθιερώθηκε αμετάκλητα ως το κορυφαίο αθλητικό αγώνισμα της σύγχρονης εποχής. Η απόσταση καθορίστηκε στα 42,195 χιλιόμετρα στους Ολυμπιακούς του 1908 και χρειάστηκε μέχρι τη δεκαετία του 1920 για να καθιερωθεί οριστικά ως η ακριβής, αναζητηση κινητου αριθμου μοναδική απόσταση του «μαραθώνιου δρόμου». Εμπνευσμένος από την Αθήνα, ο Μαραθώνιος της Βοστώνης εγκαινιάστηκε την τρίτη Δευτέρα του Απριλίου του 1897, και ο αγώνας συνεχίζεται!

Η Φλόγα του Μαραθωνίου και τι αντιπροσωπεύει

Το 2007, η «Φλόγα του Μαραθωνίου» καθιερώθηκε να καίει ως σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης και να διαδίδει τα ιδεώδη του Μαραθωνίου σε όλο τον κόσμο - το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και της προώθησης της συμμετοχής στον αθλητισμό ως τρόπο ζωής. Δημιουργήθηκε από την Οργανωτική Επιτ ροπή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, το Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και το Δήμο του Μαραθώνα, και υιοθετήθηκε αμέσως από την AIMS [Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων και συνδεδεμένη ένωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF)] και από το παγκόσμιο Μαραθώνιο Κίνημα. Η «Φλόγα του Μαραθωνίου» ανάβει κάθε Οκτώβριο/Νοέμβριο, την παραμονή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μιας ειδικής διεθνούς τελετής που λαμβάνει χώρα μέσα στον ιερό αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου των πολεμιστών της Μάχης του Μαραθώνα. Η «Φλόγα» φυλάσσεται στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Δήμο του Μαραθώνα, καθ' όλο το έτος μετά την τελετή αφής της.

Ως θεματοφύλακες, ο ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος του Μαραθώνα και η AIMS καθιέρωσαν ένα πρόγραμμα ανταλλαγής της «Φλόγας του Μαραθωνίου» με άλλες πόλεις που οργανώνουν μεγάλους διεθνείς μαραθωνίους. Αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγής έχει στόχο όχι μόνο την προώθηση των στόχων του Μαραθώνιου Κινήματος και των ιδανικών της «Φλόγας του Μαραθωνίου», αλλά επίσης να δημιουργήσει ένα δίκτυο πόλεων που συνδέονται με τη γενέ ΤΕΙρα αυτού του μοναδικού αγωνίσματος. Το Τορόντο είναι υπερήφανο να συγκαταλέγεται στις ανακηρυχθείσες πόλεις-«εταίρους».

Σχετικά με την GreekTown on the Danforth BIA

Η GreekTown είναι η μεγαλύτερη Ελληνική γειτονιά στη Βόρεια Αμερική και μία από τις πλέον κοσμοπολίτικες περιοχές του Τορόντο! Στο Τορόντο κατοικούν περίπου 250.000 Έλληνες και η GreekTown on the Danforth είναι ο εκεί όπου οι κάτοικοι του Τορόντο συνεχίζουν να απολαμβάνουν την Ελληνική κληρονομιά και κουζίνα. Η GreekTown on the Danforth BIA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο εθελοντών, με πρόεδρο τον Κο Κωνσταντίνο Βοϊδονικόλα. Η GreekTown on the Danforth BIA διοργανώνει το μεγαλύτερο υπαίθριο φεστιβάλ του Καναδά με περίπου 1,5 εκατομμύριο συμμετέχοντες. Το φεστιβάλ συνδυάζει εξαιρετικό φαγητό, πολιτισμό και μουσική, με εξαιρετική φιλανθρωπική προσφορά προς όφελος της τοπικής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια των ετών, η GreekTown έχει δωρίσει πάνω από $1,5 εκατομμύρια στο νοσοκομείο East General Hospital του Τορόντο. Η GreekTown έχει δεσμευτεί για ένα επιπλέον ποσό των $250.000 για την ενίσχυση της παιδιατρικής φροντίδας. Η GreekTown κάνει δωρεές σε έναν αριθμό άλλων τοπικών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, οι οποίες πρόσφατα συμπεριέλαβαν δύο διαδραστικούς πίνακες αξίας $5.000 σε δύο τοπικά σχολεία για να χρησιμοποιηθούν από παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μια μελέτη οικονομικών επιπτώσεων του 2013 υποδεικνύει ότι το Φεστιβάλ συνέβαλε με $64 εκατομμύρια στην οικονομία.παρακολουθηση κινητου Βίντεο: εύρεση αριθμό τηλεφώνου Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα... γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το... πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, υποκλοπη συνομιλιων κινητου τηλεφωνου καταφέρθηκε ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" width="640">
YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" width="640">

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα "burberry" που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για "clubbing", πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει. παρακολουθηση κινητου Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας - Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία - συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.
Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και
φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000
φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το
κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το
οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον
υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική
συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός
νόμος Λοβέρδου.


παρακολουθηση κινητου
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/600491/stin-afi-tis-flogas-sto-marathonio-tou-torodo-o-dimarhos-marathona-/

παρακολουθηση κινητου…

Sorry, comments are unavailable..