finleygraebner

Frankfurter Allee 39

0761 87 69 97

24-11-22

0 Hits
ΒΟΛΟΣ ΤΑΞΙ Τα βιβλία που υπόσχονται ότι θα σας αποκαλύψουν τον τρόπο, μέσα από τις σελίδες τους, για να ξεφορτωθείτε μια για πάντα......

Η ποιοτική διατροφή είναι η καλύτερη δίαιτα! ΒΟΛΟΣ ΤΑΞΙ Ισορροπία και υγιεινές επιλογές ελαφραίνουν τη ζυγαριά
Τα βιβλία που υπόσχονται ότι θα σας αποκαλύψουν τον τρόπο, μέσα από τις σελίδες τους, για να ξεφορτωθείτε μια για πάντα τα περιττά σας κιλά, εξακολουθούν να βρίσκονται στις λίστες των μπεστ σέλερ.

Ένα σημείο-"κλειδί" στο οποίο αναφέρονται τα περισσότερα βιβλία διατροφής και δίαιτας από τη δεκαετία του 1970, είναι η αναλογία λιπαρών, υδατανθράκων και πρωτεϊνών.

Τα τελευταία χρόνια, τα βιβλία αυτά έχουν αρχίσει να κάνουν μια "στροφή". Παραμένουν πιστά στο ίδιο προφίλ συνδυασμών θρεπτικών συστατικών, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕΤΕΩΡΑ ΒΟΛΟΣ ωστόσο δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση στο τι πρέπει να αποφεύγει κανείς: κρέας, δημητριακά ή ζάχαρη.

Ακόμη, τονίζουν πώς συγκεκριμένες τροφές επηρεάζουν ορισμένες λειτουργίες του οργανισμού και το μεταβολισμό, τα οποία σχετίζονται άμεσα με την απώλεια και πρόσληψη βάρους.

Στις αρχές του 20ου αιώνα μετρούσαμε τις θερμίδες, προκειμένου να διαχειριστούμε το βάρος μας, γράφει ο καθηγητής Gyorgy Scrinis από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και συγγραφέας του βιβλίου "Nutritionism: The Science and Politics of Dietary Advice".

Η εξίσωση ήταν "προσλαμβάνουσες θερμίδες" με "θερμίδες που καταναλώνονται". Ωστόσο, η "ισορροπία" αυτή δεν ελάμβανε υπόψιν τις εσωτερικές διαδικασίες και λειτουργίες του οργανισμού, ή τη διατροφική σύνθεση των τροφίμων πέρα από τη θερμιδική τους αξία.

Στις δεκαετίες του 1960-1990 επικρατούσε η εποχή των "καλών και κακών τροφίμων". Υπήρχαν πολλά "αρνητικά μηνύματα", κτελ βολο για το ποιες τροφές ήταν κακές, ποιες έπρεπε να αποφεύγει κανείς, καθώς και τους κινδύνους που σχετίζονταν με την κατανάλωσή τους.

Ο φόβος των λιπαρών άρχισε να κατακτά το χώρο της διατροφής. Μάλιστα, το 1993 ο Dr. Dean Ornish κυκλοφόρησε το βιβλίο "Eat More, Weigh Less", στο οποίο ισχυριζόταν ότι όταν κανείς τρώει λιπαρά γίνεται χοντρός, ακόμη κι αν η συνολική ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνει είναι μικρότερη.

Ακολούθησε η διάσημη πλέον δίαιτα του Dr. Atkins για τη χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή, σύμφωνα με την οποία οι υδατάνθρακες είναι τα κύρια συστατικά –αν όχι τα μοναδικά- που προκαλούν την αύξηση του βάρους, επειδή αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα.

Ο Γάλλος γιατρός, ΚΤΕΛ ΑΘΗΝΑ ΒΟΛΟΣ Πιέρ Ντουκάν, με τη δίαιτά του (υψηλή κατανάλωση πρωτεϊνών, χαμηλή κατανάλωση υδατανθράκων), ισχυρίζεται ότι οι πρωτεΐνες είναι τα θρεπτικά συστατικά που το σώμα πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να τα χωνέψει.
Από τη δεκαετία του 1990 και έπειτα, παρατηρήθηκε μια ακόμη στροφή, αυτή τη φορά προς τα ωφέλιμα συστατικά, όπως για παράδειγμα τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη D, τα προβιοτικά, τα αντιοξειδωτικά κ.ά., μειώνοντας παράληλα την επίδραση των "κακών συστατικών".

Άρχισαν ακόμη να εμφανίζονται τα λεγόμενα "λειτουργικά τρόφιμα". Για παράδειγμα, γιαούρτια με "καλά βακτήρια", μαργαρίνες που μειώνουν την απορρόφηση χοληστερόλης στο αίμα.
Το τελευταίο "κύμα" βιβλίων δίαιτας και απώλειας βάρους αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο η κατανάλωση συγκεκριμένων συστατικών και τροφίμων επηρεάζει το σώμα μας, τον τρόπο με τον οποίο τα κύτταρα αποθηκεύουν λίπος ή ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και το αίσθημα του κορεσμού. Κοινό χαρακτηριστικό αυτών είναι η έμφαση που δίνουν στις ορμόνες που ρυθμίζουν τις σωματικές αυτές λειτουργίες, όπως η ινσουλίνη και η λεπτίνη.

Οι δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη εστιάζουν στο πώς συγκεκριμένες τροφές αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα πώς μπορεί να μετρήσει κανείς τα επίπεδα της ινσουλίνης.

Ακόμη, υπάρχουν κι εκείνα που υποστηρίζουν ότι η ζάχαρη είναι ο κύριος "φταίχτης" στην "επιδημία παχυσαρκίας" που παρατηρείται στις μέρες μας.

Ωστόσο, υποστηρίζει ο Scrinis, με το να "κατηγορεί»"κανείς απλά τη ζάχαρη για μια σειρά μεταβολικών διαταραχών, αγνοεί την ύπαρξη άλλων τόσων κατεργασμένων τροφών, (όπως τα trans-λιπαρά), χημικά τροποποιημένων, συνθετικών γλυκαντικών και πρόσθετων.

Όλα αυτά τα βιβλία ισχυρίζονται ότι έχουν "ανακαλύψει" το μυστικό που κρύβεται πίσω από την εγγυημένη απώλεια βάρος και ποιους συνδυασμούς τροφίμων (μέχρι και πότε) πρέπει να καταναλώνει κανείς.

Κι όμως παρά τις όποιες διαφωνίες έχουν μεταξύ τους, έχουν όλα ένα κοινό στοιχείο. Προωθούν την κατανάλωση μη επεξεργασμένων τροφών, προτείνοντας στους αναγνώστες τους να μειώσουν την κατανάλωση τροφίμων χαμηλής ποιότητας, καθώς επίσης και των γλυκών και αναψυκτικών.

Επομένως, καταλήγει το άρθρο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι δε χρειάζεται να "τρελαίνεται" με όλες αυτές τις δίαιτες που κυκλοφορούν και που υπόσχονται "θαύματα", αλλά ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιλέξει ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα από ποιοτικές τροφές.ΒΟΛΟΣ ΤΑΞΙ ΒΟΛΟΣ ΤΑΞΙ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, ΑΘΗΝΑ ΒΟΛΟΣ ΚΤΕΛ ΤΙΜΗ πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, Θεσσαλονίκη αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου. ΒΟΛΟΣ ΤΑΞΙ «Τα Βέλγικα» σε Σάμο, Πάτμο και Αθήνα

«Τα
Βέλγικα»,
το μακροπρόθεσμο πολιτιστικό
πρόγραμμα που διοργανώνεται από την
Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα τα
τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ταξιδεύουν
με την πανσέληνο σε όλη την Ελλάδα, κι
επιστρέφουν από 17 έως 20 Σεπ Τεμβρίου, με
τρεις συναυλίες στην Αττική και το
Ανατολικό Αιγαίο.

Αυτή
τη φορά, στο πλαίσιο του προγράμματος,
ένας διεθνούς φήμης Βέλγος κλαρινετίστας,
ο πολυβραβευμένος και ιδρυτής του
σχήματος Brussels Clarinet Choir,  Hedwig
Swimberghe, θα συνοδεύεται από το Athens
Artis Quartet, που αποτελείται από κορυφαία
μέλη Ελληνικών Ορχηστρών. Οι μουσικοί
μας από την Ελλάδα και το Βέλγιο, θα
ερμηνεύσουν έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Μετέωρα Boudewijn
Buckinx, Ludwig Spohr και Νίκου Σκαλκώτα, κτελ βολο σε τρεις
συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Αθηνών (Τρίτη 17 Σεπ Τεμβρίου), στον
υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου
της Αποκάλυψης στην Πάτμο (Πέμπτη
19 Σεπ Τεμβρίου) και στο θέατρο του
Αϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ Σάμου
(Παρασκευή 20 Σεπ Τεμβρίου).  

Ο κλαρινετίστας Hedwig
Swimberghe ξεκίνησε τις μουσικές του
σπουδές στην Μπριζ, από όπου κατάγεται.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο
της Γάνδης με τον Jean Tastenoe και αργότερα
στο Βερολίνο με τον Karl Leister. Έχει διακριθεί
σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και
του έχουν απονεμηθεί σημαντικά τιμητικά
βραβεία (Maurice Van Guchte Price, Benelux Prize,
International Eindhoven Tromp Competition, Concours International du
Festival de Musique de Toulon). Έχει διατελέσει
κορυφαίος κλαρινετίστας με την Ορχήστρα
της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας και καθηγητής
στο Πανεπιστήμιο Erasmus στις Βρυξέλλες.
Είναι επίτιμος καλεσμένος του διεθνούς
σεμιναρίου και φεστιβάλ "Julian Menendez"
της Ουγγαρίας, και μέλος κριτικών
επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το
1997, ο Hedwig Swimberghe ίδρυσε το σχήμα Brussels
Clarinet Choir, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει
τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα έργα.

Το
Athens Artis Quartet αποτελούν οι:

Βασίλης
Παπάς, βιολί (μέλος της Καμεράτα -
Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)
Γιάννος
Μαργαζιώτης, βιολί (1ος κορυφαίος στην
Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)
Larisa
Vylegzhanina, βιόλα (μέλος της Καμεράτα -
Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)
Renato
Ripo, τσέλο (μέλος της Καμεράτα - Ορχήστρας
των Φίλων της Μουσικής)


Η
είσοδος είναι ελεύθερη για το
κοινό

Διοργάνωση: Πρεσβεία
του Βελγίου στην Ελλάδα

Σε
συνδιοργάνωση με το Βυζαντινό και
Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας, τους Δήμους
Πάτμου και ΣάμουΒΟΛΟΣ ΤΑΞΙ
source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/600612/i-poiotiki-diatrofi-einai-i-kaluteri-diaita/

ΒΟΛΟΣ ΤΑΞΙ…

Sorry, comments are unavailable..